Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Mobile Friendly Ιστοσελίδες - Τώρα πια, απαραίτητες για τη Google.


Η Google συνηθίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πραγματοποιεί τροποποιήσεις στον αλγόριθμο αναζήτησης ανατρέποντας όλο το οικοσύστημα των online καταχωρήσεων.


Για παράδειγμα, πριν από μερικά χρόνια η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης αποφάσισε να μην εμφανίζονται τόσο ψηλά στα αποτελέσματα τα links προς τα λεγόμενα content – farms, που κυρίως εμφανιζόντουσαν σε "υποτιθέμενα" σχόλια σε blog. Τώρα, από τις 21 Απριλίου, όπως έχουμε ξανά αναφέρει, η Google ακολουθεί ακριβώς την ίδια τακτική με τα sites που δεν είναι φιλικά ως προς τα κινητά. Η συγκεκριμένη τακτική έχει ονομαστεί χαριτολογώντας ως Mobilegeddon (κατά το Mobile και Armageddon) λόγω των σοβαρών ανακατατάξεων που θα φέρει στις αναζητήσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της Google, από την 21η Απριλίου η φιλικότητα ενός site όσον αφορά τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας θα επηρεάζει και την κατάταξή του. 


Η αλλαγή αυτή θα φέρει αλλαγές στις αναζητήσεις και στα αποτελέσματά τους σε όλες τις γλώσσες παγκοσμίως. 
Οι χρήστες επομένως θα βρίσκουν υλικό: ΄
  • ευκολότερα 
  • υψηλής ποιότητας 
  • σχετικό με την αναζήτηση τους 
  • κατάλληλα δομημένο για τις συσκευές από τις οποίες συνδέονται στο ίντερνετ 
Συγκεκριμένα, η Google ανέπτυξε ένα application το οποίο θα ενημερώνει τους διαχειριστές των sites αν η σελίδα τους είναι φιλική στη παρουσίαση τους από φορητές συσκευές (smartphones & tablets). 

Επίσης, το APP αυτό παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να βοηθήσει τα sites να γίνουν φιλικότερα και προσαρμοζόμενα. 

Παρ' όλα αυτά, η Google τόνισε ότι θα υπάρξουν κι άλλες αλλαγές και ότι εκτός από την παράμετρο της φιλικότητας καθώς χρησιμοποιεί μια πληθώρα εργαλείων για την κατάταξη των αποτελεσμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: