Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

7 + 1 tips για επαγγ. κάρτες (UPDATED)


O γραφίστας κατά το σχεδιασμό της επαγγελματικής κάρτας μιας εταιρίας ως στόχο του έχει να δημιουργήσει ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ομοιόμορφου συνόλου μιας εταιρικής ταυτότητας.

Όταν σχεδιάζεται αποκλειστικά και μόνο επαγγελματική κάρτα τότε ο γραφιστικός σχεδιασμός απαιτεί ένα ξεκάθαρο, δημιουργικό  και συνάμα πρωτότυπο τρόπο για να αποδοθεί η επαγγελματική ιδιότητα.

Σε περιπτώσεις που επαγγελματική ιδιότητα επιτρέπει πρωτότυπες ιδέες και ιδιαίτερα είδη χαρτιού και κοπτικών μπορεί το συνολικό αποτέλεσμα να έχει στοιχεία έκπληξης που αναδεικνύουν κάτι το ξεχωριστό στο συνολικό ύφος.

7 + 1 βασικά tips για σωστό σχεδιασμό είναι τα παρακάτω:

1. Ακριβή στοιχεία σε όνομα, επαγγελματική ιδιότητα, στοιχεία επικοινωνίας, λογότυπο όπου είναι αναγκαίο

2. Περιλάβετε όλα στοιχεία επικοινωνίας που θεωρείτε απαραίτητα και όχι μόνο τηλέφωνα

3. To να περιλαμβάνονται social networksόπως blog, επαγγελματικό facebook ή ομάδα, twitter, linkedin αναδεικνύει ένα σύγχρονο προφίλ αλλά πάντα με μέτρο. 

4. Να γνωρίζετε ως θεμελιώδη αρχή ότι οι επαγγελματικές κάρτες δεν είναι ποτέ ένα μικρό διαφημιστικό φυλλάδιο με πληθώρα πληροφοριών


5. Κάρτες με 2 όψεις μπορούν να έχουν την ίδια κάρτα στα αγγλικά ή κάποιο χάρτη πρόσβασης, σλόγκαν, κάποιο concept σχεδιασμό κ.α., ξεφεύγοντας από τη συνηθισμένη χρήση μόνο της μίας όψης

6. Το μέγεθος πιστωτικής κάρτας στη διάσταση μιας επαγγελματικής κάρτας είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό για αυτόν που θα τη τοποθετήσει σε πορτοφόλι, 8,5 Χ 5,5 cm η διάσταση

7. Αποφύγετε τις γυαλιστερές πλαστικοποιήσεις, προτιμήστε ματ πλαστικοποίηση ως μετεκτυπωτικό φινίρισμα


8. Το να περιλάβετε QR CODE στην επαγγελματική σας κάρτα για άμεση πρόσβαση σε ιστοσελίδα από φορητές συσκευές συστήνεται από τη στιγμή που η επαγγελματική ιδιότητα σας είναι συνυφασμένη με τεχνολογικό τομέα και όχι μόνο... Ξαφνιάστε ευχάριστα & δημιουργικά τους πελάτες σας.

Περισσότερα από το Δημιουργικό Γραφείο SmartGraphic.GR, εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: